Rueda: Sramotno udaranje Sakoa

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Selektor Ekvadora Reinaldo Rueda nije bio zadovoljan suđenjem na utakmici sa Francuskom, dodavši da je njegovom timu falila efikasnost.

Ekvador je u Rio de Žaneiru odigrao bez golova sa Francuskom, ali je zbog pobjede Švajcarske nad Hondurasom ostao na trećem mjestu grupe E.

“Bio je ovo kratak turnir, a mi smo platili zbog poraza od Švajcarske. Bili smo ispod nivoa, a to nas je stavilo u tešku poziciju pred duel sa ekipom kakva je Francuska. I dalje smo se nadmetali, ali nam je falilo efikasnosti. Onda smo izgubili ključnog igrača, a u ovakvim mečevim, dobijate malo šansi da date gol, a baš tada nismo bili efikasni”, rekao je Rueda, a prenosi B92.

On se potom osvrnuo na crveni karton koji je dobio Antonio Valensija.

“Sve što se dešavalo protiv Francuske je sramota. Imam veliko poštovanje prema sudijama i mogu da diskutujem o njihovim odlukama, iako nam se mnoge nisu svidjele. Nisu bile logične. Nema svrhe sada pričati o tome, izgubili smo veoma važnog igrača i nismo mogli da izdržimo do kraja. Što se tiče Sakoovog lakta, to je sramota. To je nešto čime sudijski komitet mora da se pozabavi”, dodao je selektor Ekvadora.

Golman Aleksander Dominges rekao je da Ekvador igrao protiv ‘monstruma’, dok Karim Benzema nije mogao da sakrije zadovoljstvo što je nastupao na legendarnoj Marakani.