Ronaldov poker na terenu

[dropcap]MADRID[/dropcap] Najbolji fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo nastavio je da “teroriše” protivnike Real Madrida; treći put je u dresu “kraljevskog kluba” na jednoj utakmici postigao 4 pogotka.

U posljednja dva kola Primere, koja su igrana u četiri dana, Portugalac je postigao sedam pogodaka – tri u pobjedi nad Deportivom iz La Korunje (8:2) i četiri Elčeu (5:1) u utorak veče. To mu je bio treći poker od kada je u Madridu, pošto je 2010. postigao po četiri gola u pobjedama nad Rasing Santanderom i Seviljom.

Godine 2009. je došao u Real u tada najskupljem transferu svijeta vrijednom 94 miliona evra i do sada je u Primeri postigao 186 pogodaka. Tako je nastavio potjeru za Alfredom di Stefanom i Raulom Gonzalesom Blankom, koji su jedini ispred njega na vječnoj listi strijelaca “kraljevskog kluba”. Di Stefano je postigao 216, a Raul 228 golova, podsjećaju Nezavisne novine.

Ono što posebno fascinira je to da je Di Stefanu bilo potrebno 12 sezona, a Raulu 17 da bi stigli do pomenutih cifara, dok je Ronaldu ovo šesta godina u dresu Reala i ukoliko nastavi ovim ritmom već naredne sezone bi mogao da postane najbolji strijelac aktuelnog prvaka Evrope.

Fenomenalni Portugalac je upisao 25. het-trik otkako je došao u Real, a 28. ukupno u karijeri. I u tom segmentu je blizu rekorda pošto legendardi Di Stefano ima samo jedan het-trik više na vrhu liste (26).

To nije sve što je Ronaldo napravio protiv Elčea. Vjerovatno najkompletniji igrač planete prestigao je čuvenog Ferenca Puškaša (205 golova) na listi najefikasnijih klupskih golgetera u nacionalnim takmičenjima, Primeri, Kupu kralja, Superkupu Španije…, i sada zauzima četvrtu poziciju sa 208 pogodaka. Ispred njega se nalaze samo još Karlos Santiljana (242), Raul (253) i Di Stefano (255). Portugalac se po svemu sudeći nameračio da poobara sve rekorde u Realu i tako postane nabolji igrač koji je ikada nosio dres “kraljevskog kluba”.

“Tri-četiri puta u karijeri postigao sam po četiri pogotka na utakmici. Ne bih to mogao da napravim bez pomoći saigrača, koji su me idealno proigravali. Loptu sam uzeo kako bih je poklonio sinu”, rekao je nakon utakmice Ronaldo, koji je u 5 kola postigao 9 golova i prvi je na listi strijelaca Primere.

U posljednje vrijeme dosta se priča o povratku Ronalda u Mančester junajted, posebno nakon što su mediji objavili da nije zadovoljan prodajom Anhela di Marije i Ćabija Alonsa, te izborom igrača koji su pojačali ekipu u ljetnom prelaznom roku. Mediji su objavili da je posebno nezadovoljan dolaskom Hamesa Rodrigeza iz Monaka.

“To su sve spekulacije. Srećan sam ovdje, stvari se odvijaju na pravi način i moja budućnost je vezana za Madrid. Dobro nam ide ove sezone i nema potrebe da govorim o stvarima koje nisu vezane za klub”, izjavio je Ronaldo i tako vjerovatno razočarao navijače “crvenih đavola”, koji su željeli ponovo da ga vide u dresu tima s “Old Traforda”.

Ronaldo u Primeri

  • utakmica – 169
  • pogodaka – 186
  • asistencija – 49
  • pobjeda – 130
  • neriješeno – 22
  • poraz – 17