Roditelji joj prijetili ubistvom zbog fudbala, ali nije odustajala (VIDEO)

Ljubav prema sportu nerijetko je jača od svih prepreka, pa čak i onih najvećih, a posebni su primjeri kada ona znači borbu za bolji život i budućnost.

Azize Aj, 48-godišnja žena iz Turske koja zbog rigoroznih porodičnih pravila nije mogla da se bavi fudbalom kao mala, konačno je ostvarila svoj san.

Ona je živjela u veoma neobičnim uslovima – majka joj se udala za brata, odnosno njenog ujaka, u mjestu Karačali u kojem nije bilo neobično da postoje incestni brakovi.

Otac joj je bivši niželigaški fudbaler i sama kaže da je od njega naslijedila ljubav i talenat prema ovom sportu, ali nikada nije dobila priliku da zaigra.

“Nisam mogla da budem fudbalerka, a nisam željela ni da se udam. Udala sam se sa 40 godina, željela sam da budem glavešina sela”, rekla je Azize.

Sve do trenutka kada su čelnici lokalnog kluba Dijarbakir odlučili da je posjete i ponude joj priliku da se bavi fudbalom, iako je u 49. godini života.

“Odrasla sam u selu i šutiram loptu od svoje šeste godine. Uvijek sam se igrala sa loptom, jednom sam željela da odem na teren, ali mi roditelji nisu dali. Sada sam veoma srećna, iako imam 48 godina, osjećam se kao da imam 17-18”.

Međutim, priča koja stoji iza svega mnogo je teža nego što mnogi mogu da zamisle, pošto nije trpjela samo njena želja da trenira fudbal.

“Pošto se moja majka udala za mog ujaka, braća i sestre su išli u školu zbog njih. Mene su slali da ih čuvam, ali mi nisu dozvolili da nastavim školovanje poslije osnovne škole”.

Gospođa Aj, koja je inače velika navijačica fudbalskog kluba Fenerbahče, tolika da je željela da sašije vjenčanicu u žuto-plavoj boji, proživjela je nekoliko teških trenutaka sa majkom i ujakom.

“Ujak mi nije dozvoljavao da treniram. Svaki dan sam oblačila dres i izlazila napolje. Nisam smjela da se igram sa muškarcima, pa sam često sjedala na konja i lutala sama, sa loptom pod ruku. Jednom sam čak spakovala torbu i rekla da idem u klub. Roditelji su mi rekli da znaju adresu, da će me naći i ubiti ako to uradim. Rekla sam im da me sahrane ispod korner zastavice”, zaključila je Azize Aj.

(B92)