Riberi odbio injekciju kortizona

[dropcap]PARIZ[/dropcap] Jedan od najboljih francuskih fudbalera Frank Riberi priznao je danas da je odbio injekciju kortizona koja bi mu pomogla da ipak zaigra na Mundijalu u Brazilu.

“To nije dobro. Ne plašim se injekcija, ali nisam želio da uzmem kortizon koji mi je nudio ljekar reprezentacije. Nemam razloga da vas lažem, znam da takve injekcije nisu dobre”, rekao je Riberi za njemačku agenciju Sid.

Ljekar francuskog tima Frank le Gal potvrdio je da Riberi nije želio injekciju kortizona kako bi riješio problem s leđima i da je morao da se povuče iz reprezentacije.

Nedugo zatim ljekar Bajerna, kluba za koji igra Riberi, Hans-Vilhelm Miler-Volfart ocijenio je da bi Riberi mogao da igra da je uzeo kortizon, koji je dozvoljen u Njemačkoj, a zabranjen u Francuskoj.

Miler-Volfart trenutno obavlja i funkciju ljekara reprezentacije Njemačke, koja se takođe nalazi na Mundijalu u Brazilu.

“Doktor Volfart mi je uvijek pomagao i radio stvari u skladu s pravilima. Bez njega, ja ne bih mogao da igram fudbal onako kako to činim. Slično je i sa mojim saigračem iz Bajerna i reprezentativcem Holandije Arjenom Robenom”, ocijenio je Riberi.

Volfart tvrdi da je francuskom kolegi na vrijeme poslao kompletnu dokumentaciju o Riberijevom zdravstvenom stanju i ponudio da ga on liječi.

U međuvremenu je Le Gal kazao da u Bajernu ljekari previše koriste injekcije zbog čega je Riberi navodno razvio strah od njih.