Real i Liverpul sigurno do četvrtfinala

Fudbaleri Real Madrida i Liverpula plasirali su se u četvrtinu finala Lige šampiona.

Real je pobijedio Pari Sen Žermen 2:1 u revanšu u Parizu i sa ukupnih 5:2 eliminisao jednog od glavnih izazivača za evropski tron.

Sa druge strane, Liverpul i Porto su remizirali bez golova na Enfildu, pa su “crveni” dalje prošli zahvaljujući impresivnih 5:0 na Dragau.

PSŽ nije imao snage da se suprotstavi Madriđanima bez Nejmara da Silve. Imali su “Sveci” inicijativu u prvom poluvremenu na Parku prinčeva, ali jalovu.

Real je bio znatno opasniji iz kontranapada, a golman Alfonso Areola je spriječio Špance da već u prvom poluvremenu ovjere pobjedu u dvomeču.

Tek u završnici prvih 45 minuta PSŽ je konkretno zaprijetio golu Reala, ali je i između stativa Madriđana odličan bio golman Kejlor Navas.

Ipak, početkom drugog poluvremena Real dolazi do gola odluke. Lukas Vaskes je fantastično centrirao sa lijeve strane, a Kristijano Ronaldo se na drugoj stativi se vinuo visoko i glavom postigao 14. gol u takmičenju ove sezone, a na devetom uzastopnom meču.

Parižani su potom pogubili “konce” igre, posebno se iznervirao Marko Verati koji zbog prigovora sudiji dobija drugi žuti karton.

Ipak, nekoliko minuta kasnije PSŽ poravnava rezultat. Edinson Kavani se odlično snašao u gužvi u kaznenom prostoru Reala i uspio nekako da ugura loptu u gol.

Međutim, domaćin nije uspio da izbegne poraz na oproštaju od Evrope. Deset minuta prije kraja poslije traljave reakcije domaće odbrane, Kazemiro uz pomoć odbitka donosi novu pobjedu Realu.

(B92)