Poništeni gol BiH protiv Nigerije na listi najvećih sudijskih grešaka

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Američka medijska mreža ESPN je objavila obiman tekst o najvećim sudijskim greškama na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, koje su koštale nekoliko reprezentacija plasmana u osminu finala ovog takmičenja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na desetom, posljednjem mjestu liste nalazi se i sporna sudijska odluka u utakmici Bosne i Hercegovine i Nigerije kada je Edinu Džeki suđen nepostojeći ofsajd.

“Bila je to velika greška sudija. Džeko je primio odličnu loptu koju je poslao Miralem Pjanić, ali je sudija podigao zastavicu. Nigerija je pobijedila u toj utakmici i prošla grupu F”, navodi se u tekstu.

Na listi najvećih sudijskih grešaka na Mundijalu je i poništeni gol Karima Benzeme u utakmici protiv Švajcarske. Naime, u momentu kada je Benzema šutirao na gol Švajcarske holandski sudija Bjorn Kuipers je svirao kraj utakmice ne čekajući da lopta završi svoju putanju.

Na listi se nalazi i sudijska greška u utakmici Portugala i Njemačke kada Portugalcima nije dosuđen penal iako je Eder oboren u šesnaestercu Nijemaca. Kada su svi očekivali penal sudija je samo odmahnuo glavom.

Na vrhu liste je i penal koji je dobio brazilski napadač Fred u utakmici protiv Hrvatske. Naime, japandski sudija Juiči Nišimura dosudio je penal za Brazil, koji prema mnogima uopšte nije ni postojao. Fred se jednostavno srušio ispred hrvatskog odbrambenog igrača Dejana Lovrena, a Japancu Nišimuri je to bilo dovoljno da sudi penal za domaćina Mundijala.