Pogledajte sve greške sudije na meču Barselone i PSŽ-a

Ne stišava se bura oko plasmana Barselone u četvrtfinale Lige šampiona nakon senzacionalne pobjede ne Kamp Nou nad prvakom Francuske Pari Sen Žermenom od 6:1.

Podsjećamo, Katalonci su u prvom meču na gostovanju Parižanima izgubili sa 4:0, pa su imali veoma male šanse za prolaz dalje. Čak im je i UEFA dala 0% šanse za takav podvig, jer se u ovom formatu Lige šampiona nikada takav preokret nije dogodio.

https://youtu.be/WNZeRHc4FT8

Nakon revanša na Kamp Nou digla se velika prašina oko same utakmice. Mnogi su tvrdili da je sudija Denis Ajtekin poklonio Barseloni četvrtfinale svojim greškama.

Bilo je priče o tome da penali koji su dosuđeni Barseloni nisu postojali, te da je PSŽ oštećen za jedanaesterac, a možda i dva.

https://youtu.be/Q0s9LwIk7QA

Čak je i fudbaler katalonskog kluba Havijer Maskerano rekao da je PSŽ oštećen u meču.

Francuzi ne mogu da prebole nevjerovatnu eliminaciju iz najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, pa su uložili službenu žalbu UEFA-i na suđenje Ajtekina.

Žalba je sastavljena na deset strana, a u njoj se navodi da je Nijemac napravio sedam velikih grešaka koje su odlučile konačan ishod meča, a dokaze su potkrijepili video isječcima.

U PSŽ-u navode da je francuski prvak najprije oštećen jer nije suđen penal kada je Maskerano igrao rukom. Dalje navode da je Žerar Pike trebalo da dobije drugi žuti karton kod vođstva 2:0 za španski tim.

Takođe se navodi da penal nad Nejmarom nije postojao, kao i da je Brazilac trebalo da bude isključen iz igre kada je divljački, bez lopte, nasrnuo na igrača PSŽ-a.

Dalje, prema Francuzima je Pike igrao rukom u 78. minutu, a penal opet nije dosuđen, kao i da je Maskerano trebalo da dobije crveni karton zbog prekršaja na Di Mariji što takođe nije dosuđeno.

https://youtu.be/O4Fk6z5f7_M

I na kraju, Francuzi ističu da ni penal dosuđen nad Suarezom nije postojao.

https://youtu.be/MufB_hzEIvk