Pogledajte kako su fudbaleri iz Jajca slavili pobjedu (VIDEO)

[dropcap]JAJCE[/dropcap] Fudbaleri Metalleghe-BSI iz Jajca, koji nastupaju u Prvoj ligi Federacije BiH (druga liga), pobijedili su u 8. kolu sa 2:0 fudbalere Turbina iz Jablanice, uz dosad neviđeni ritual u svlačionici zbog čega su postali hit na You tube.

Naime, proslava pobjede fudbalera Metalleghe-BSI u svlačionici postala je pravi hit na You tube i nevjerojatno podsjeća na novozelandsku haku, a očito je riječ o ritualu koji igrači ovog kluba praktikuju nakon svake utakmice, piše tportal.hr.

Kapetan ili bolje rečeno vođa fudbalera u svom osebujnom stilu, na poziv saigrača, na vratima svlačionice započeo je pjesmu pozivom „tiki-tiki tamba“ nakon čega je postalo jako bučno u cijeloj svlačionici jer su saigrači, koji su ponavljali poklik „vođe“, bili sve glasniji i glasniji. Jednom riječju, urnebesno!

Iako je riječ o drugoj fudbalskoj ligi u BiH, u kojoj je trenutno na čelu FK Goražde sa 19 bodova, nema sumnje kako će fudbaleri iz Jajca (imaju 13 bodova) uz ovakvo zajedništvo do kraja prvenstva sigurno ući u borbu za plasman u elitni razred.

Pogledajte video u prilogu i prosudite sami kako se diže samopouzdanje fudbalerima.

[youtube id=”Ph3a0Gb5-mE” width=”620” height=”360”]