Safet Sušić ostaje selektor BiH

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Safet Sušić ostaje selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i u trećem mandatu.

Dogovor o produženju saradnje i u naredne dvije godine, odnosno kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. postignut je na sjednici izvršnog odbora u Sarajevu, pišu Nezavisne novine.

Članovi “„bh. fudbalske vlade” izglasali su povjerenje strategu koji je u minule četiri godine sa klupe vodio “zmajeve” i ujedno plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Brazil ostvario najveći uspjeh u istoriji reprezentativnog bh. fudbala.

“Govorio sam da će mi biti teško napustiti reprezentaciju BiH i taj trenutak još nije došao. Sretan sam zbog toga što ostajem. Dobio sam podršku čelnika N/FS BiH i članova Izvršnog odbora i na obostrano zadovoljstvo odlučili smo da nastavimo našu saradnju”, rekao je Sušić.

Najbolji fudbalski tim kvalifikacije za plasman na EURO, koji će se igrati za dvije godine u Francuskoj, počinje u septembru. Prvu utakmicu Papetov tim igraće kući protiv Kipra. Zatim slijede mečevi s Velsom, Belgijom, Izraelom, a u grupi je i Andora.

“Učinićemo sve da izborimo plasman i na to veliko takmičenje u Francuskoj. Imamo obavezu prema našim navijačima da to učinimo i da na EP ostvarimo bolje rezultate nego na Mundijalu”, kazao je Sušić.

Proteklih dana i danas, uoči početka sjednice Izvršnog odbora N/FS BiH, mnogo se polemisalo i o uslovima budućeg Sušićevog ugovora, a detalji bi trebali biti poznati uskoro.