Počeli radovi na Gradskom stadionu u Banjaluci

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Počela je izgradnja pomoćnih terena Fudbalskog kluba Borac.

Iza sjeverne tribine Gradskog stadiona umjesto graje djece i trčanja za loptom već nekoliko dana čuju se motori snažnih bagera i rovokopača koji skidaju slojeve očvrsnulog blata i ostatke trave.

“Kraj radova planiran je za početak oktobra i tada bismo trebali biti bogatiji za tri terena. Dva bi bila dimenzija velikih fudbalskih terena, i to jedan sa vještačkom, a jedan sa prirodnom travom, dok bi treći bio dječiji. Mladi fudbaleri će praktično dobiti površinu veličine između 2.500 i 3.000 kvadratnih metara”, naglasio je Robert Zrilić, direktor Borca, za Glas Srpske.

Izgradnjom pomoćnih terena klub sa Gradskog stadiona bi riješio jedan od najvećih problema, koji ga muči skoro više od decenije.

“Za to vrijeme morali smo da se snalazimo na raznorazne načine. Prvi tim je trenirao i na glavnom stadionu ili smo morali da molimo druge klubove da nam dozvole da radimo na njihovim stadiona. Mladi su imali najveći problem, jer raniji pomoćni teren je poslije svake kiše bio praktično neupotrebljiv. Kada budu završeni planirani radovi, vjerujem da će se uslovi za sve starosne kategorije popraviti, a naročito za mlade, koji predstavljaju budućnost Borca”, nastavio je Zrilić.

Još nije poznato koliko je vrijednost ovih projekta, ali je sigurno da će izgradnja premašiti cifru od 500.000 maraka.

“Samo postavljanje vještačke trave je između 400.000 i 450.000 maraka. Najveći dio sredstava izdvojiće grad Banjaluka, a od Fudbalskog saveza BiH, odnosno od UEFA, dobili smo 178.000 maraka, odnosno 89.000 evra. Planirano je da jednu trećinu sredstava uloži i banjalučka firma ‘Eko-euro tim’, koja je zadužena za postavljanje podloge. Sve u svemu, Borac bi početkom oktobra trebalo da dobije reprezentativne pomoćne terene, koji će mnogo značiti ne samo nama, nego i cijeloj fudbalskog Banjaluci”, dodao je Zrilić.