Perišić: Igrali muški, isplatilo se

[dropcap]ZAGREB[/dropcap] Fudbaler reprezentacije Hrvatske Ivan Perišić izjavio je da se njegovom timu isplatila borbenost u meču sa Bugarskom (pobjeda 1:0).

“Očekivali smo ovakvu tešku atmosferu, ali ostvarili smo planirano i ova tri boda moramo potvrditi u ponedjeljak”, rekao je Perišić, čiji tim za dva dana igra sa Azerbejdžanom kod kuće.

“Krenuli smo dobro od prvog minuta, igrali smo muški, borbeno i to nam se isplatilo. Znali smo da samo tako možemo do pobjede. Ekipa se borila do kraja. Nisam još na sto posto, ali sam se dogovorio sa trenerom da me drži u igri koliko god treba. Eto, danas je to bilo 90 minuta”, dodao je Perišić, a prenosi B92.

„Vatreni“, koji su osvojili šest bodova iz dva meča, Azerbejdžan će dočekati u Vukovaru.

“Prošli smo gotovo sve gradove u Hrvatskoj, sada smo u Vukovaru. Siguran sam da će nam biti predivno, a nadam se da će nakon Vukovara i Split doći na red“.

Nikolaj Bodurov, koji je svojim autogolom riješio meč, kaže da su Bugari previše respektovali Hrvate.

“Bili smo agresivni, motivisani, ali takve se stvari događaju u fudbalu. Svi smo krivi, svih 11 igrača. Da nije bilo te greške, Hrvatska nas ne bi pobijedila. Mogu da vam kažem da je u hrvatskoj reprezentaciji samo Modrić vrhunska klasa. Ne mogu da objasnim kako smo ovo izgubili, pokazali smo im previše poštovanja”, rekao je Bodurov.