Pehar Kolubari, Drina posljednja

[dropcap]LOZNICA[/dropcap] Trijumfom Kolubare iz Lazarevca u finalu nad domaćinom Loznicom od 3:1 završen je prvi Memorijalni fudbalski turnir “Božidar Kićović – Kića”, koji je igran u znak sjećanja na doajena lozničkog i srpskog sportskog novinarstva Božidara Kićovića, koji je preminuo prije tri mjeseca – u 81. godini.

Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa Mačve iz Šapca, koja je savladala Drinu iz Zvornika takođe sa 3:1.

Prvog dana turnira u polufinalnim susretima Kolubara je savladala Mačvu sa 1:0, a istim rezultatom Loznica je bila bolja od Drine.

Za najboljeg igrača dvodnevnog turnira proglašen je Slobodan Maksimović iz ekipe Loznice. Najbolji golman je Goran Maksimović iz Drine, a najbolji strijelac Ivan Tomić iz ekipe Mačve, koji je postigao dva gola, prenosi Glas Srpske.

“Nismo zadovoljni nastupom na ovom turniru, pošto smo pretrpjeli dva poraza, osvojili posljednje mjesto i razočarali publiku, koja je od nas očekivala daleko više. Ako je za utjehu, nismo bili kompletni, jer nisu mogli nastupiti Rustemović i Uzelac, ali to nije nikakvo opravdanje. Mislim da nas je stigao umor, jer smo odigrali dosta jakih utakmica u pripremnom periodu. Ostaje nam da se do početka prvenstva osvježimo, da bismo mogli pokazati koliko smo se uspješno pripremili za start i utakmicu sa Veležom u Mostaru”, rekao je Goran Maksimović, kapiten Drine.

Statistika

Stadion: “Lagator” u Loznici.

Gledalaca: 200.

Sudija: Vuk Čotrić (Jadarska Lešnica).

Strijelci: 1:0 Tomić u 48, 2:0 Tomić u 62, 3:0 Zoranović u 75, 3:1 Kostić u 90. minutu.

Mačva (Šabac): Vasić, Pejović, Ristivojević, I. Radovanović, A. Radovanović, Gentić, Marković, Jovanović, Rajevac, Ćirović, Lazović. Još su igrali: Stepandić, Spasenović, Đukanović, Milenković, Zoranović, Tomić, Matić.

Drina (Zvornik): Erić, Lazić, Jokić, Milošević, Memović, Ivanović, Lazarević, Li, Ilić, Kostić, Čolović. Još su igrali: Maksimović, Radović, Đerić, Đurić, Vasić, Marković.