“Orlovi” otputovali u Ameriku

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je iz Beograda na turneju po Americi, gdje će odigrati prijateljske utakmice sa selekcijama Jamajke, Paname i Brazila.

Napadač moskovskog CSKA Zoran Tošić rekao je da svaki od reprezentativaca voli da igra za državni tim, iako je klupska sezona tek završena.

“Sigurno ćemo lako pronaći motivaciju i odigrati tri prijateljske utakmice, a zatim otići na zasluženi odmor. Naši protivnici na turneji su ozbiljne ekipe, Panama je blizu nas na FIFA listi, a i Jamajka i Brazil imaju pojedince koji igraju u jakim ligama i isto kao i mi žele da predstave svoj nacionalni tim na najvišem nivou. Brazil će nam biti kao ‘šlag na torti’; oni se ozbiljno pripremaju, a utakmica sa nama im je generalna proba pred svetsko prvenstvo”, izjavio je Tošić.

Dodaje da je svakome od reprezentativaca san da igra protiv Brazila.

“Svi se iskreno radujemo tome. Ovo su poslednje ozbiljne provere pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pa ćemo se svi potruditi da odigramo što bolje”, poručio je Tošić.

Defanzivac Stefan Mitrović, koji je posljednjih šest mjeseci igrao za Valjadolid, rekao je da mu je poziv selektora došao kao nagrada poslije dobrih izdanja u tom klubu.

“Moramo maksimalno ozbiljno i skoncentrisano da odigramo ovu turneju i da se predstavimo u što boljem svetlu. Pogotovo ja moram da dokažem da mi je mesto u nacionalnom timu i da opravdam poziv selektora Drulovića. Mislim da će utakmica s Brazilom imati veliki takmičarski karakter, ali nam i protiv Jamajke i Paname neće manjkati motivacije”, kazao je Mitrović.

Reprezentacija Srbije će na američkoj turneji igrati protiv Jamajke 26. maja u Nju Džersiju, protiv Paname 31. maja u Čikagu i protiv Brazila 6. juna u Sao Paulu.