Nole na Mareja

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Prvi teniser svijeta Novak Đoković igraće sutra sa Endijem Marejem za plasman u polufinale US opena.

Biće to Noletovo osmo uzastopno četvrtfinale u Njujorku, a 22. u nizu na grend slemovima.

Đoković (prvi nosilac) u međusobnim duelima vodi 12:8. Ove godine su se sastali jednom, i to na mastersu u Majamiju, kada je Srbin slavio sa 7:5, 6:3.

“Svi znamo Endijev kvalitet, osvojio je Vimbldon, US open, Olimpijske igre… Iza sebe ima mnogo uspeha i iskustva, zna kako se igra na centralnom terenu ovde, tu je igrao neke odlične mečeve, savladao me 2012. Moraću da igram najbolje što mogu da bih pobedio”, rekao je Đoković uoči duela sa velikim rivalom i prijateljem, a preneo B92.

Marej je nekoliko mjeseci pauzirao zbog operacije leđa i od tada igra promjenjivo. Međutim, šampion iz 2011. ne dozvoljava da ga to zavara.

“Bez obzira na to, mislim da će biti potpuno spreman i da će igrati na visokom nivou u velikom meču. To očekujem od njega”, dodao je Đoković.

Dobru igru očekuje i Marej, koji je upisao prvi trijumf nad 10. igračem poslije 14 mjeseci. Savladao je u ponedjeljak u četvrtom kolu Fracuza Žo-Vilfrida Congu sa 7:5, 7:5, 6:4.

“Mislim da nisam daleko od svog najboljeg tenisa. Samo me tri meča i devet setova dijeli od osvajanja gren slema”, rekao je Mari.

Nole je do duela sa Britancem stigao pobjedom nad Nijemcem Filipom Kolšrajberom od 6:1, 7:5, 6:4.

“Filip je imao set loptu u drugom setu i to je bio jedan od ključnih trenutaka. Da je osvojio set, bili bismo izjednačeni. Nije bilo lako, Filip je težak protivnik”, dodao je Đoković.