Omladinska škola temelj za budućnost FK Radnik

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] U seniorskoj ekipi Radnika nema mnogo mladih igrača, ali u semberskom premijerligašu ne brinu za budućnost jer u omladinskim pogonima trenutno trenira više od 200 mladih fudbalera.

To je baza i temelj za vremena koja dolaze i na koje Radnik najozbiljnije računa.

Veliki pomaci u radu sa mladima naročito su vidljivi od 2011. Besparica je uslovila da se oslonac traži u vlastitoj školi jer je jasno da je mnogo jeftinije stvarati igrače nego dovoditi ih sa strane.

“Reorganizovali smo školu fudbala pa u njoj sada ima dosta mladih fudbalera i ozbiljnije se radi u odnosu na prethodne godine. Međutim, to još nije ono što želimo. Moramo da popravimo uslove za rad, prije svega infrastrukturu koja je dotrajala. To se odnosi na teren i svlačionice kako bi roditelji koji djecu dovode na treninge vidjeli da dolaze u jedan pristojan ambijent”, istakao je Živorad Miražić, direktor Radnika, za Glas Srpske.

Zadovoljan je kvalitetom i radom omladinske škole i šef stručnog štaba Radnika Srđan Bajić.

“Da se mnogo ozbiljnije i bolje radi pokazuje plasman naših kadeta i juniora na tabeli. Posebno me raduje činjenica da je nekoliko naših juniora priključeno prvom timu i sigurno je da će Dragan Došlo, Ademin Hadžić, Dušan Milošević i drugi, kako vrijeme bude odmicalo, postati nosioci igre Radnika”, naglasio je Bajić.