Ognjen Ožegović između Zvezde i Portugala

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Mladi napadač Ognjen Ožegović nalazi se na raskrsnici između ostanka u Srbiji i odlaska u jedan od portugalskih prvoligaša.

On bi mogao da se vrati u Crvenu zvezdu dok su u Portugalu za njega zainteresovani Braga i Vitorija Gimaraeš, piše Glas Srpske.

Ognjen je istakao da još ništa nije gotovo i da važe ponude klubova. Konačnu odluku donijeće u nerednih sedam dana kada bude sagledao sve opcije.

“Moji menadžeri su u Portugalu, gde će videti kakve uslove nude ova dva kluba. Takođe, razgovarao sam sa ljudima iz Zvezde i postoji mogućnost da se vratim na ‘Marakanu’. Još ništa ne znam. Kada vidim šta mi klubovi nude sešću i razmisliti šta je najbolje za mene. Imam još neke ponude domaćih klubova, tako da se nalazim na raskrsnici između Srbije i inostranstva”, kazao je Ožegović.

Kako je rekao, ako bude otišao u Portugal, nije mu bitno u koji će od ova dva kluba preći.

“Svejedno mi je gde ću otići. Vidjeću koji klub više računa na mene i on će svakako biti u prednosti. Odlazak tamo sigurno bi bio iskorak u karijeri”, dodao je momak rođen u Gradišci.

Dvadesetogodišnji centarfor nije dobio pravu šansu da se pokaže kada je bio u Crvenoj zvezdi. Međutim, vratio bi se ponovo na “Marakanu” u slučaju da se dogovori sa klubom.

“Voleo bih da se vratim u Zvezdu; to je klub za koji navijam. Međutim, znamo kakva je situacija tamo trenutno. Samo jednom sam razgovarao sa ljudima iz kluba. Moraću da se sastanem još nekoliko puta kada menadžeri dođu iz Portugala”, zaključio je osvajač zlatne medalje sa Evropskog prvenstva za omladince.

Trenutno trenira u Beogradu kako bi u što boljoj formi dočekao početak nove sezone.

Trening

Ožegović je u proljećnom dijelu prvenstva igrao za Rad, u kojem je pružao dobre partije. Bio je jedan od najzaslužnijih što su “građevinari” ostali u Superligi.

“S obzirom na to koliku sam minutažu imao, zadovoljan sam pruženim partijama. Trener me jedno vreme držao po strani i zato nisam mogao da pružim više. Ipak, postigao sam četiri važna gola, jedan od njih i Partizanu”, kazao je Ožegović.