Odbojkašice kao filmske dive (FOTO)

[dropcap]ZAGREB[/dropcap] Hrvatske odbojkašice su na trenutak dresove zamijenile ekskluzivnim haljinama i pozirale pod svjetlima reflektora.

Uživile su se u uloge filmskih diva i snimile kalendar za 2015, simboličnog naziva “Sve u 16”.

Jedinstveni kalendar imaće 16 mjeseci, a toliko će trajati i pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, istakli su iz Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Uvertira za kvalifikacije za Igre 2016. biće Svjetsko prvenstvo, koje 23. septembra počinje u Italiji, a prije završnih priprema za veliko takmičenje odbojkašice su stale pred objektiv. U opuštenoj i zabavnoj atmosferi pozirale su u haljinama hrvatskih dizajnera Ivice Skoke, Martine Felje i Aleksandre Dojčinović.

maja_poljak

“Ovaj put smo poželjeli pokazati njihovo pravo lice, koje se rijetko može vidjeti na sportskim terenima gdje je važna borbenost, a u konačnici je najvažniji rezultat. Javnost ih rijetko ima prilike vidjeti i doživjeti izvan te uloge, a na ovaj način smo im to priuštili. Poigrali smo se ulogama filmskih diva i dobili spontane i prekrasne zabavne trenutke”, izjavio je fotograf Goran Matijašec.

Za frizure odbojkašica pobrinula se Katica Topčić, dok se za šminku pobrinula Ivana Bilandžija Bili. Kalendar je sniman u studiju “Jadran filma”, pod kreativnim vođstvom Fashion.hr tima.