Džajić: Slavićemo Bari dok ne ponovimo uspeh

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Predsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je danas, na 23. godišnjicu osvajanja titule šampiona Evrope, da će crveno-bijeli slaviti taj uspjeh sve dok ponovo ne osvoje najvažniji trofej na Starom kontinentu.

“Na današnji dan doneli smo najveću radost u istoriji kluba i svake godine ćemo ga obeležavati, bar dok ne budemo ponovo prvaci Evrope. Ovaj datum ne sme nikada da se zaboravi, a danas je još veća draž jer smo ‘spojili’ ovo slavlje sa titulom prvaka države”, rekao je Džajić novinarima na stadionu crveno-bijelih, gdje je tradicionalno obilježen najveći uspjeh srpskog klupskog fudbala.

Prije 23 godine Zvezda je u finalu tadašnjeg Kupa šampiona u Bariju pobijedila Olimpik iz Marseja nakon penala sa 5:3, jer tokom 120 minuta igre nije bilo golova.

Tadašnji trener Crvene zvezde Ljupko Petrović rekao je da su crveno-bijeli ostvarili veliki uspjeh.

“Tada nismo bili svesni šta smo napravili; tek posle nekoliko godina smo to shvatili. Nadam se da će se srpski fudbal u skorije vreme oporaviti i da će, uz promene i privatizaciju, ponoviti ovakav uspeh. Samim tim što se ovaj trofej proslavlja posle 23 godine, jasno je o kolikom uspehu se radi”, kazao je Petrović.

Sadašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš rekao je da mu je čast što može da pozdravi i proslavi uspjeh sa igračima iz evropske šampionske generacije.

“Čestitam svim igračima i ljudima koji su bili u klubu 1991. Drago mi je što mogu da ih pozdravim, svi znaju koliko su nam sreće doneli tada”, poručio je Milijaš.

Današnjoj proslavi prisustvovao je i kapiten Zvezde iz 1991, Stevan Stojanović, kao i potpredsjednik fudbalskog kluba Nebojša Čović, nekadašnji fudbaleri Goran Bunjevčević, Milan Biševac i predsjednik vaterpolo kluba Viktor Jelenić.