Nova utakmica Rad – Metalac za 7 dana

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) jednoglasno je danas odlučila da se za 7 dana odigra nova utakmica revanša baraža za popunu nacionalne Superlige između beogradskog Rada i Metalca iz Gornjeg Milanovca.

To je epilog sastanka Takmičarske komisije nakon što je razmotrila događanja sa jučerašnjeg meča dva tima u Beogradu, koji si doveli do prekida u 49. minutu.

“Komisija je razmatrala sve dopunske izveštaje, kao i zahtev Upravnog odbora gostujućeg Metalca da se utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 u korist tog kluba. Nakon rasprave, u kojoj su razmotreni svi aspekti događanja na ovoj utakmici, kao i odredbe važećih relevantnih propisa FSS, jednoglasno je odlučeno da se nova utakmica odigra u četvrtak, 12. juna, na stadionu Čukaričkog od 19 sati”, saopšteno je na sajtu FSS.

Dodaje se da će Takmičarska komisija FSS sve izvještaje službenih lica, kao i druge relevantne materijale, dostaviti Disciplinskoj komisiji FSS, koja će ocijeniti da li ima osnova za pokretanje disciplinskih postupaka u vezi događanja na jučerašnjoj utakmici.

Protiv odluke Takmičarske komisije dozvoljena je žalba, o kojoj odlučuje drugostepeni organ – Komisija za žalbe FSS.

Jučerašnji revanš meč baraža između Rada i Metalca prekinut je u 49. minutu nakon što je na tribinama stadiona Čukaričkog aktiviran suzavac. Vetar je razneo dim po terenu i cijelom stadionu, gledaoci su evakuisani, a sudija je bio primoran da fudbalere oba tima pošalje u svlačionicu.

Do prekida utakmice Rad je vodio sa 1:0 golom Ožegovića u 4. minutu.

Prva utakmica baraža za popunu Superlige, odigrana u nedjelju u Gornjem Milanovcu, završena je bez golova (0:0).