Navijači Sitija: I treba da ispadnemo, kad nam je štoper Kolarov

Engleska fudbalska javnost bijesna je na Pepa Gvardiolu zbog eliminacije Mančester Sitija iz Lige šampiona, a jedan od razloga za to je i Aleksandar Kolarov.

Srpski defanzivac je umjesto na svojoj “prirodnoj” poziciji beka, igrao lijevog štopera uz Džona Stonsa i bio direktan krivac za dva od tri gola Monaka u pobjedi “Kneževe”.

Prvo je ostao “kratak” prilikom centaršuta Mendija po zemlji sa lijeve strane poslije koga je Fabinjo pogodio sa desetak metara za 1:0, a onda je loše procijenio let lopte i dopustio Bakajoku da “presudi” njegovom timu.

Iako su navijači bijesni na loše izdanje Srbina, svjesni su da to nije “njegova” pozicija, pa su “drvlje i kamenje” osuli po menadžeru Gvardioli, jer je njegova odluka bila da svog pouzdanog beka, za koga je nekoliko puta izjavio da mu je vrlo bitan po lijevoj strani, stavi u srce odbrane protiv jednog od najboljih napada u Evropi.

Ako je nešto jasno u vezi sa “Kneževima” ove sezone, to je da mogu da postignu gol “kad god žele”, što su pokazali i u Mančesteru prije tri nedjelje tri puta. Uprkos tome, Gvardiola je odlučio da se opet nadigrava s Francuzima umjesto da “zatvori” prilaze svom golu.

Upravo je odbrana bila najslabija tačka “građana” ove sezone, primili su čak 16 golova u Ligi šampiona, za razliku od recimo Juventusa koji je samo dva puta vadio loptu iz sopstvene mreže.

Da je odbrana ta koje često donosi bolji rezultat od napada posljednjih godina su dokaz bili Atletiko Madrid i reprezentacija Portugala, koja je bez ijedne pobede u 90 minuta osvojila Evropsko prvenstvo.