Najbizarnije povrede fudbalera

[dropcap]SAO PAULO[/dropcap] Povreda fizioterapeuta engleske reprezentacije prilikom slavlja poslije gola Danijela Staridža protiv Italije podstakla je medije u ovoj zemlji da istraže najbizarnije povrede u istoriji fudbala.

Slučajno ili ne, u bizarnim povredama prednjače golmani. Tako je španski golman Santjago Kanjizares propustio prvenstvo 2002. u Japanu i Južnoj Koreji nakon što se posjekao u kupatilu razbijenom bočicom losiona za brijanje i presjekao tetive palca, piše Glas Srpske.

Slična nezgoda zadesila je i penzionisanog golmana Dejva Bisanta, koji je pauzirao dva mjeseca, a posjekao se razbijenom činijom za voćnu salatu, koja mu je takođe pokidala tetive palca.

Njihov kolega po zanatu, bivši engleski golman Dejvid Džejms, ušinuo se jednom pokušavajući da dohvati daljinski upravljač, a drugom prilikom iščašio je rame kada je vadio šarana u ribolovu.

Nekadašnji golman američke reprezentacije Kejsi Keler sam sebi je slomio nekoliko zuba kada je vadio opremu za golf iz gepeka svog automobila.

Šon Flin je slomio nos kada je pokušao da se igra igračkama svog sina. Bivši reprezentativac Sjeverne Irske Stiv Morou slomio je ključnu kost zakucavši se u rame Tonija Adamsa kada je proslavljao gol.

Norvežanin Sven Grondalen propustio je Mundijal 1970. u Meksiku, jer se prilikom džogiranja sudario sa losom. Nekadašnji engleski reprezentativac Alan Miler propustio je turneju po Južnoj Americi 1964, jer se ušinuo dok je prao zube.