Murinjo na nagovor supruge odbio mjesto selektora Engleske

[dropcap]LONDON[/dropcap] Harizmatični portugalski trener Žoze Murinjo je izjavio kako je ponudu da vodi englesku reprezentaciju odbio na nagovor svoje supruge Matilde, a da je shvatio da je to bila dobra odluka jer ne bi mogao “potrošiti” dvije godine igrajući protiv Kazahstana i San Marina kako bi dočekao jedan veliki turnir, javlja Anadolu Agency (AA).

Aktuelni trener londonskog Čelsija je u intervjuu za britanske medije bio tradicionalno direktan i ponovo je uzburkao fudbalsku javnost na Ostrvu.

On je podsjetio da je nakon raskida ugovora s Čelsijem 2007. dobio ponudu da vodi englesku reprezentaciju, koja nije izborila ni plasman na EURO 2008.

Ističući kako je imao veliku podršku engleskih reprezentativaca u tom periodu i da je bio blizu prihvatanja ponude “Gordon Albiona”, Murinjo je rekao da je isključivo na nagovor svoje supruge Matilde odbio ovu ponudu.

“U tom periodu sam želio ostati na Ostrvu. Moja supruga je bila ustrajna u nagovoru da ne prihvatim ponudu Engleske i bila je u pravu. Bila je to prava odluka. Ne bih mogao potrošiti dvije godine života igrajući protiv Kazahstana i San Marina kako bih dočekao jedan veliki turnir”, kazao je Murinjo.

Osvrnuvši se na šanse Engleske na predstojećem Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu, Murinjo je kazao da je to selekcija od koje se uvijek mnogo očekuje, ali da se ne treba iznenaditi ukoliko stvari krenu po zlu.

“Neću biti iznenađen ako Engleska osvoji titulu šampiona, ali niti ako ne prođe u drugu fazu takmičenja”, kazao je Murinjo.

Engleze na Mundijalu u Brazilu sa klupe vodi Roj Hodžson, a igraju u grupi D sa Urugvajem, Kostarikom i Italijom.