Murinjo Matiću: Nadam se da ti nisi igrač utakmice

Nemanja Matić još jednom je junak Mančester Junajteda, ali na drugačiji način nego što to obično čini – fenomenalnim golom u prvom minutu nadoknade vremena.

Junajted je gubio 2:0 od 48. minutu na gostovanju Kristal Palasu, ali je onda pogocima Krista Smolinga, Romelua Lukaku i srpskog reprezentativca stigao do spektakularnog preokreta (3:2).

“Ovo je bio moj prvi pogodak u dresu Mančester junajteda, iako znam da to nije moj posao – nekada moram i ja da postignem gol. Zaista nije važno što sam ja bio strijelac, najvažnije je da smo preokrenuli i upisali tri boda”, rekao je Matić, da bi ga potom prekinuo njegov menadžer Žoze Murinjo karakterističnom opaskom:

“Nadam se da ti nisi igrač utakmice…”, dobacio je Žoze, “Nisam, nisam…”, odgovorio je Nemanja uz osmjeh dok se pozdravljao s Portugalcem.

“Bilo nam je izuzetno teško da se vratimo pošto smo primili drugi gol. Ipak, pokazali smo karakter i uradili tačno ono što je menadžer želio od nas. Ključan je bio i govor koji nam je održao u poluvremenu. Primjetno je da napredujemo, ali isto tako je jasno da moramo bolje jer smo izgubili dosta bodova na ‘malim’ utakmicama. Imamo kvalitet, ali moramo i da budemo iskreni pre sebi i shvatimo da moramo da pružamo više”, zaključio je Nemanja.

Zanimljivo je da je gospodin ‘Posebni’ za igrača meča izabrao Krisa Smolinga.

(B92)