Minimalac Liona, Arsenal lako sa Milanom

Ekipa Arsenala pobijedila je Milan sa 2:0 u prvom meču osmine finala Lige Evrope.

U derbiju ove faze drugog po rangu takmičenja izabranici Arsena Vengera zasluženo su došli do pobjede nad “rosenerima” i nalaze se na korak do četvrtfinala.

“Tobdžije” su meč riješile u prvom poluvremenu kada su postigle oba gola.

Ezil je u 15. minutu poslao dobar pâs ka Mhitarjanu koji se nalazio na lijevoj strani. Ofanzivni vezni Arsenala fintom je prevario čuvara i snažnim udarcem savladao Donarumu.

Mogao je Milan do izjednačenja krajem prvog dijela igre, kada je Bonuči glavom šutirao malo pored gola, međutim umjesto toga primili su još jedan.

U četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena Ezil je majstorskom asistencijom uposlio Ramzija, koji je se umalo ušetao u gol nakon što je obišao golmana Milana.

Tokom drugog poluvremena nismo gledali mnogo akcije i Arsenal je zasluženo došao do pobjede i koraka do četvrtine finala Lige Evrope.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda poraženi su pred domaćom publikom od Salcburga sa 2:1. Poslije prvih 45 minuta igre nije bilo golova, pa smo tako u nastavku vidjeli rasplet situacije.

Gosti iz Austrije do gola prednosti došli su u 49. minutu kada je Beriša bio precizan sa linije penala.

Samo sedam minuta kasnije na semforu bilo je 0:2. Beriša se našao u šansi i fenomenalnim udarcem poslao loptu iza leđa golmana Burkija.

Domaći sastav uspio je da smanji preko Širlea na 1:2 u 62. minutu, ali je bilo sve što smo vidjeli od golova na meču.

U preostala dva meča termina od 19.00, Atletiko Madrid ubjedljivo je pobedio Lokomotivu iz Moskve sa 3:0, dok je Lion slavio na gostovanju protiv moskovskog CSKA.

Golove za “jorgandžije” postigli su saul u 22, Kosta u 47. i Koke u 90. minutu. Srpski fudbaler Nemanja Pejčinović odigrao je svih 90 minuta za goste iz Moksve.

Sa druge strane francuskom klubu bio je potreban samo jedan gol da dođu do trijumfa. Junak je Marselo koji je u 68. minutu savladao Akinfeeva.

Revanši su na programu za sedam dana.

(B92, Foto: Twitter)