Grizman: Nismo favoriti, teško sa Švajcarskom

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Vezni fudbaler reprezentacije Francuske Antoan Grizman vjeruje da će njegova ekipa imati težak posao sa Švajcarskom.

“Galski pijetlovi“ su u premijernoj utakmici na Svjetskom prvenstvu savladali Honduras sa 3:0, a u petak im slijedi drugi meč grupe E.

“Nismo favoriti, pobijedili smo tek jednu utakmicu. Dobro smo startovali, ali moramo da budemo fokusirani i spremni za duel sa Švajcarskom, neće nam biti lako“, rekao je Grizman, a prenosi B92.

Fudbaler Real Sosijedada je debitovao na velikim takmičenjima u nacionalnoj selekciji i već dobio ulogu jednog od ključnih igrača, a selektor Didije Dešam ima veliko povjerenje u njega.

“Probudio sam se sa osmijehom i spreman sam za težak rad, imam totalnu slobodu, a to je stvar koju mnogo volim. Otišao sam u Španiju kada sam imao 13 godina, debitovao u prvom timu sa 18, igrao Ligu šampiona, mislim da već imam sjajnu karijeru“, istakao je Grizman.

Francuska se našla u velikom problemu poslije povrede Franka Riberija, a 23-godišnji vezista ističe da nema borbe između njega i Olivijea Žirua za status zvijezde tima.

“Nema konkurencije u timu, svi smo tu da pomognemo i ja sam zahvalan za svaki minut koji dobijem. Prija mi poređenje sa Frankom Riberijem, ali svaki igrač ima svoj stil. Ne brinem o svojoj budućnosti, razmišljam samo o Mundijalu i daću sve od sebe da ostale stvari stavim van fokusa“, zaključio je Grizman.