Mesi ponovo povraćao

[dropcap]BELO HORIZONTE[/dropcap] Argentinski fudbalski reprezentativac i zvijezda Barselone Lionel Mesi ponovo je imao problema sa povraćanjem tokom posljednje prijateljske utakmice uoči starta Mundijala.

Mesi je najmanje šest-sedam puta povraćao u posljednjih godinu dana, igrajući za Argentinu ili za Barselonu, ali ljekari do sada nisu postavili dijagnozu.

“To je na nervnoj bazi”, tvrdi selektor Argentine Alehandro Sabelja.

Činjenica je da je kapiten Argentine i četvorostruki osvajač “Zlatne lopte” pod ogromnim pritiskom očekivanja svoje nacije koja želi prvi trofej poslije 1986.

“Teško je ostati hladan u ovakvim trenucima”, ocijenio je Sabelja.

Inače, nije neobično da vrhunski sportisti povraćaju prije, za vrijeme i poslije takmičenja, kako zbog fizičkog, tako i zbog mentalnog napora.

Ono što je neobično u Mesijevom sučaju jeste da se kod njega povraćanja javljaju mimo bilo kakvih pravila.

Nakon što je Mesi povratio u martu u prijateljskom meču s Rumunijom, njegov tadašnji trener u Barseloni, Argentinac Herardo Martino, rekao je da “nešto nije u redu”, iako je dodao da se to nije odrazilo na Mesijevu igru.

Mesi je u subotu postigao gol protiv Slovenije, samo četiri minuta nakon što su ga kamere snimile da povraća i potom dobija tabletu s klupe.

On je i 2011, u finalu španskog Superkupa protiv Reala, povraćao prije nego što je postigao gol za Barselonu.