Madriđani zabrinuti za Modrića

Uprava, trener i fanovi Real Madrida zabrinuti su zbog hrvatskog reprezentativca Luke Modrića, piše “AS” list blizak “Kraljevskom klubu”.

“AS” navodi da “Modrić više nije Modrić”, analizirajući nastupe Hrvata u posljednjih mjesec i po dana.

“”Zidan je zabrinut fizičkim stanjem svog važnog veznjaka koji sve manje utiče na igru Reala. Procenat tačnih dodavanja s 90.9 % pao mu je na 88.3 %, dok izgubljene lopte rastu, s prosječno 9,7 na 11.5, gotovo dvije više po utakmici”, piše list.

Kako se u tekstu dodaje, Modrić se povrijedio pa je to vjerovatno razlog zašto ga Zidan štedi,  čemu svjedoči i zamjena koju je napravio protiv Bilbaa u 60. minutu kada je umjesto Luke u igru ušao Vaskez.

Trener Reala se pravdao da je tim potezom htio da “uspostavi balans u odbrani”, što je novinare “zagolicalo”, jer Modrić može i te kako dobro da odigra defanzivno.

Tvrdili su da ima više odbrambenih zadataka nego Toni Kros koji nije napustio igru. To još više čudi jer je Vaskez ofanzivni igrač.

Luka Modrić se trenutno nalazi u Zagrebu gdje ga sa reprezentacijom očekuje meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine.