Luka Jović upisao još dva pogotka, ukupno 12

Luka Jovic

Reprezentativac Srbije Luka Jović upisao je u srijedu uveče još dva pogotka, ukupno 12 u Bundesligi i izjednačio se na liderskoj poziciji liste najboljih strijelaca njemačkog prvenstva..

Mladi napadač Ajntrahta je na gostovanju u Majncu donio izjednačenje i bod ekipi iz Frakfurta u 31. i 45. minutu utakmice 16. kola njemačkog šampionata, nakon što je domaćin dva puta vodio pogocima Robina Kvesona.

Kod prvog gola asistirao mu je takođe Srbin Filip Kostić, koji je bio junak “orlova” u prošlom kolu protiv Bajer Leverkuzena.

Poslije kontranapada, na lijevoj strani je Kostić dobio loptu i potom na petercu pronašao Jovića, koji je iz prve matirao golmana Robina Centnera.

Potom je opet Jović morao da anulira prednost domaćina i to poslije centaršuta Džonatana de Guzmana iz kornera. Bio je najviši u skoku i pogodio za novo izjednačenje Ajntrahta – 2:2 i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

Bio je to momku rođenom u Bijeljini 12. gol ove sezone i izjednačio se na listi najboljih strijelaca šampionata Pakom Alkaserom iz Borusije Dortmund, koji je takođe 12 puta tresao protivničke mreže.

Pedantni Nijemci su izračunali da Jović u prosjeku zatrese mrežu svakih 88 minuta u Bundesligi što je najbolja statistika u istoriji prvenstva Njemačke kad su u pitanju igrači sa najmanje 20 nastupa.