Lazović za sigurnu pobjedu Partizana

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Fudbaleri Partizana savladali su večeras u Beogradu predstavnika Farskih Ostrva, ekipu HB Toršavna, sa 3:0 (1:0), u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Danko Lazović je uspješno poveo ekipu Partizana na put čije krajnje odredište bi mogla da bude Liga šampiona u septembru.

Ipak, za takav podvig crno-bijelima će biti potrebna znatno bolja igra i vjerovatno par pojačanja, jer šampion Farskih Ostrva nikako nije pravo mjerilo kvaliteta.

Izabranici Marka Nikolića odigrali su solidnu utakmicu, a Lazović je apsolutni junak sa dva gola i asistencijom za Škuletića.

Ekipa Partizana je na vreme “otvorila” protivnika i u 13. minutu Lazović je glavom savladao gostujućeg golmana. Ipak, crno-bijeli su se tu zaustavili, a ostatak ovog dijela meča pretvorio se u svojevrsnu uspavanku.

Takva situacija donekle se promijenila u nastavku utakmice, pošto je Partizan zaigrao agresivnije i borbenije, što su navijači umjeli da prepoznaju.

Drugi gol Lazovića u 64. minutu najavio je ubjedljivu pobjedu, a potvrdio ju je sedam minuta kasnije Škuletić.

Poštovaoci nedavno preminulog glumca Bore Todorovića, inače velikog navijača Partizana, večeras su ostavili buket cvijeća na mjestu gdje je redovno sjedio, u jednoj od loža na istočnoj tribini stadiona.

Uz to, u finišu utakmice čitav stadion je u više navrata skandirao njegovo ime i aplaudirao, dok je na južnoj tribini stajao transparent “Boro legendo, počivaj u miru”.

Revanš utakmica igra se za 7 dana na Farskim Ostrvima.

Statistika

Utakmica je odigrana na stadionu Partizana u Humskoj pred oko 10.000 gledalaca, a sudio je Sven Bindels iz Luksemburga.

Strijelci: Lazović u 13. i 64. i Škuletić u 71. minutu.

Žuti kartoni: Benjaminsen (HB Toršavn).

Partizan: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Petrović, Drinčić, Brašanac, Pantić (od 72. Ilić), Grbić (od 53. Živković), Škuletić, Lazović (od 83. Ninković).

HB Toršavn: Gestson, Dos Santos, Holm, T. Davidsen, Vatnsdal, Benjaminsen, Edmundson, R. Davidsen, Muritsen (od 65. Ingason), Joensen (od 62. Vardum), Jensen.