Lampard postigao gol za Siti protiv Čelsija, nokaut Junajteda

[dropcap]MANČESTER[/dropcap] Fudbaleri Mančeseter Sitija i Čelsija odigrali su večeras neriješeno1:1 (0:0) u derbi meču 5. kola Premijer lige.

Utakmica je protekla u znaku Frenka Lamparda, koji je u 85. minutu postigao gol protiv bivšeg kluba i Sitiju donio bod.

On je u 78. minutu ušao u igru umjesto srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova i nekoliko trenutaka kasnije zatresao mrežu “plavaca”. Lampard nije slavio nakon postignutog gola.

Prethodno je prednost timu menadžera Žozea Murinja donio Andre Širle u 71. minutu.

Siti je od 65. minuta igrao sa fudbalerom manje, pošto je Pablo Zabaleta dobio drugi žuti karton.

Srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su čitav meč za Čelsi.

Fudbaleri Lestera napravili su danas istorijski preokret za pobjedu od 5:3 na svom terenu nad Mančester Junajtedom koji je vodio sa 3:1 i – na kraju doživio nokaut.

Juanjted je do 57. minuta dominirao – vodio prvo sa 2:0, pa sa 3:1, ali domaći tim nije guibio nadu, već je velikom borbenošću anulirao prednost gostiju i na kraju zasluženo slavio.

Junajted je poveo golom Robina Van Persija u 12. minutu, poslije idelanog centaršuta Kolumbijca Radamela Falkaa. Prednost gostiju je povećao Anhel Di Marija fenomenalnim golom u 16. minutu, ali samo dva minuta kasnije Hose Leonardo Uljoa trese mrežu Junajteda za 2:1.

Kada je Erera u 57. minutu petom skrenuo loptu koja je završila u mreži domaćeg tima izgledalo je da je sve gotovo.

Tako međutim, nisu mislili fudbaleri Lestera koji su smanjili na 3:2 golom Dejvida Nadženta u 63. minutu iz penala. Istina, taj jedanaesterac je bio sporan, s obzirom da se činilo da Rafael nije ni napravio faul u šesnaestercu.

Bilo kako bilo, kao da je taj penal dao krila Lesteru, koji preko Kambijasa u 63. minutu šutom sa oko sa 14 metara dolazi do izjednačenja.

Igra Junajteda se u tom trenutku potpuno raspala, Luj Van Gal se držao za glavu, a odbrana njegovog tima je izgubila sve konce dopustivši Lesteru da dođe do vođstva golom Vardija u 78. minutu.

Stadion kao da je eksplodirao, a četiri minuta kasnije grogirani protivniik bio je i definitivno nokautiran nakon penala koji je realizovao Uljoa za istorijskih 5:3.

U drugoj premijerligaškoj utakmici na Vajt Hart Lejnu, Vest Bromvič Albion je savladao domaći Totenhem sa 1:0 golom Morisona u 74. minutu.

Rezultati i strijelci

  • Everton – Kristal Palas 2:3 (Lukaku 9, Bejns 83. penal – Jedinak 30, Kembel 54, Bolasi 69)
  • Mančester Siti – Čelsi 1:1 (Lampard 85 – Širle 71)
  • Lester – Mancester Junajted 5:3 (Uljoa 18, 83. penal, Nudžent 62. penal, Kambijaso 64, Vardi 79 – Van Persi 13, Di Marija 16, Erera 57)
  • Totenhem – Vest Bromvič Albion 0:1 (Morison 74)

Odigrano juče:

  • Vesthem – Liverpul 3:1 (2:1)
  • Aston Vila – Arsenal 0:3 (0:3)
  • Barnli – Sanderlend 0:0
  • Njukasl – Hal 2:2 (0:1)
  • Svonsi – Sautempton 0:1 (0:0)
  • Kvins Park Rendžers – Stouk 2:2 (1:1)

Službenu tabelu pogledajte OVDJE.