Lampard definitivno odlazi sa “Stamford Bridža”

[dropcap]LONDON[/dropcap] Legendarni fudbaler Čelsija, engleski reprezentativac Frenk Lampard, potvrdio je večeras da definitivno napušta klub po isteku ugovora u junu.

U saopštenju preko svog agenta Lampard je navijačima Čelsija poručio “da će uvijek biti uz njih, kakav god izazov da ga čeka”.

“Čelsi će uvijek biti u mom srcu. Nadam se da ćemo se uskoro vidjeti i pozdraviti se na dostojan način. Do tada, hvala vam na uspomenama”, rekao je Lampard sa priprema reprezentacije Engleske za učešće na prvenstvu svijeta u Brazilu.

Tridesetpetogodišnji Lampard je punih 13 sezona branio boje kluba sa Stamford Bridža, gdje je stigao 2001. iz Vesthema, za sumu od 11 miliona funti.

U dresu Čelsija taj fudbaler je osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope, 3 titule u Premijer ligi, 4 FA kupa i 2 Liga kupa, a sa 209 golova u svim takmičenjima najbolji je strijelac u istoriji kluba.

Britanski mediji najavljuju mogućnost da Lampard nastavi karijeru u Njujork Sitiju, članu američke MLS lige, kojem je ranije danas pristupio španski napadač David Vilja.