Lam: Od sada sam navijač Njemačke

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Kapiten Bajerna Filip Lam rekao je poslije povlačenja iz reprezentacije da je od sada navijač Njemačke.

On je nedavno saopštio da se oprašta od reprezentacije, poslije deset godina igranja za Elf.

“Tokom prošle sezone sam odlučio da će moj šesti turnir sa reprezentacijom biti i moj posljednji. Jednostavno sam osjetio da je to prava odluka”, rekao je Lam, a prenosi B92.

Lam je član reprezentacije bio od 2004. do 2014, odigrao je 113 mečeva, a kapitensku traku nosio je od 2010, kada je nasledio Mihaela Balaka.

“Privilegija je bila predstavljati svoju zemlju. Proveo sam divnih deset godina, a od sada sam navijač Njemačke“, rekao je Lam za sajt Bajerna.

“On je igrač svjetske klase, profesionalac koji uspjeh stavlja ispred svega. Osvajanje Svjetskog prvenstva je za njega kruna sjajne karijere“, rekao je selektor Nemačke Joakim Lev.

“Imam veliko poštovanje prema Lamu i njeogovoj odluci, svi mu moramo biti zahvalni za ono što je uradio za reprezentaciju“, rekao je gengeralni menadžer reprezentacije Oliver Birhof.

“Za Njemačku neće biti lako da nađe zamjenu Lamu, kao igraču, kapitenu i čovjeku“, rekao je predsjednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.