Kržiževski: Nismo nepobjedivi

[dropcap]MADRID[/dropcap] Reprezentacija SAD melje rivale na Mundobasketu; u četvrtfinalu je deklasirala Sloveniju +43 (119:76), ali selektor Majk Kržiževski ističe da njegov tim nije nepobjediv.

Amerikance u polufinalu očekuje prvi pravi test, Litvanija, koju su dobili šest puta u posljednjih sedam duela od 2000, a samo jednom sa dvocifrenom razlikom.

“Ne, ne, nismo nepobjedivi. Nema sumnje u to. Mi nismo sila. Imamo dobre atletske sposobnosti, igramo jako u odbrani. Teško je pobjeđivati”, rekao je Kržiževski.

Sjedinjene Države u Španiji rivale pobjeđuje u prosjeku s oko 35 poena razlike.

“Mlad smo tim, pa sam prezadovoljan zbog ovakve igre. Mlade ekipe su obično frustrirane kada lopta neće odmah u koš, pa igra postaje fizička. Tražio sam im na poluvremenu da igraju zrelo i oni su to učinili”, istakao je selektor Amera.

Litvanija se u polufinale planetarne smotre plasirala trijumfom protiv Turske (73:61). Zanimljivo, šestorica litvanskih košarkaša imala su bolji procenat od 40 odsto u šutu za tri poena, što je odlučilo utakmicu.

“Svi u Litvaniji znaju da šutiraju. Čak i ja”, našalio se Jonas Kazlauskas, selektor Litvanije.

On je istakao da je njegov tim odradio savršen posao protiv Turaka i da očekuje težak posao u polufinalu.

“Prvo što smo morali da uradimo je da zaustavimo njihovog vođu Emira Preldžića. Tu smo odradili odličan posao. On je sjajan igrač, ali mislim da smo ga zaustavili. Onda smo morali da odigramo odličnu odbranu na njihovom ‘pik-en-rolu’. Imali smo probleme s tim, ali smo dobro prošli. Rekao sam timu da ne smijemo da gubimo skokove, to smo i učinili, i veoma sam ponosan na svoj tim”, izjavio je Kazlauskas.

SAD i Litvanija igraće u četvrtak u Barseloni od 21 sat.