Kozara razbija Rudarov beton

[dropcap]GRADIŠKA[/dropcap] Fudbaleri Kozare, prilično raspoloženi zbog liderske pozicije na tabeli, u derbiju 12. kola Prve lige Republike Srpske dočekuju Rudar Prijedor sa željom da komšijama pokažu zašto su najefikasnija ekipa dosadašnjeg dijela šampionata.

Susret u Gradišci igra su danas od 14.30, a trener domaće ekipe Igor Janković kaže da je rival iskusan, pun kvalitetnih pojedinaca, ali samouvjereno ističe da je njegova ekipa sve bolja i u punoj formi.

“Dobro znamo šta nas čeka i zato u derbiju moramo da damo maksimum, da bismo upisali nove bodove i zadržali lidersku poziciju na tabeli. Ulazimo sa velikim elanom, jer znamo sve njihove vrline i mane. Odlično se postavljaju na sredini i brane svaki pedalj terena. Primili su samo pet golova i tu prijedorsku tvrđavu srušićemo u Gradišci na način koji smo vježbali proteklih dana”, kazao je Janković za Glas Srpske.

Rudar Prijedor je u ovom šampionatu već srušio jednog lidera, Leotar u Trebinju, i nada se će isto učiniti protiv Kozare. Otežavajuća okolnost za trenera Darka Nestorovića je da ne može da računa na standardne Sinišu Radoju, Nebojšu Šodića i Sinišu Saničanina koji moraju da pauziraju zbog žutih kartona.

“Kozara ima mladu i poletnu ekipu sastavljenu većinom od domaćih igrača. Imamo najbolju odbranu, a oni najbolji napad tako da će ovo biti zanimljiva utakmica. Pošto smo oslabljeni, a oni su lidersku poziciju izborili trijumfom u Gacku gdje malo ko osvaja tri boda, prepuštamo im ulogu favorita. Spremni smo da pružimo maksimum u jednoj od najvažnijih utakmica ove jeseni za nas”, rekao je kapiten “rudara” sa Sane Vedran Kantar.