Konačno se nastavlja grčka liga, ali uz rigorozno pravilo (VIDEO)

Nakon što je obustavljeno 11. marta zbog prisilnog prekida ogleda PAOK-a i AEK-a u Solunu, grčko prvenstvo konačno se nastavlja.
Privremeni prekid, na zahtjev nacionalnih vlasti, uslijedio je nedugo nakon što je PAOK-ov revoltirani predsjednik Ivan Savidis, s pištoljem oko struka, zbog nepriznatog pogotka upadom u teren izazvao burne reakcije tamošnje i svjetske javnosti.
Grčki fudbalski savez protekle dvije nedjelje pregovarao je sa državnim organima kako bi se pronašlo rješenje za učestale incidente na stadionima.
Prema informacijama grčkih medija, razmatranjem je donesena odluka da se takmičenje nastavlja uz novi propis koji su prihvatili svi klubovi.
Tek izrađeno pravilo garantuje da će svaki pojedini klub automatski izgubiti prvoligaški status bude li po sezoni zabilježio naviše tri slučaja masovnih nereda na tribinama. Budu li skloni na poticanje nasilja, kažnjeni će biti i klupski funkcioneri.
S nepotpunim 25. ligaškim kolom, AEK je vodeći klub grčkog prvenstva sa 54 boda. Slijede ga PAOK sa 52 boda i utakmicom manje te Olimpijakos sa 50 bodova. Do kraja lige ostalo je šest kola.