Kodro ne obećava titulu

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Kako bismo mi u Mostaru rekli, dosta je Neretve proteklo od kada se nismo vidjeli, riječi su kojima je Meho Kodro počeo svoje prvo zvanično obraćanje bh. medijima otkako je preuzeo trenersku klupu FK Sarajevo.

A koliko će još vode Miljackom proteći do osvajanja šampionske titule na “Koševu”, nekadašnji napadač Veleža, Barselone, Real Sosijedada… nije mogao dati odgovor.

“Ne znam da li ćemo osvojiti titulu, ali znam da ćemo dati sve od sebe i to mogu obećati. Ja sam čovjek procesa i nastojaću da stvorim jedan jak tim, koji će igrati ofanzivan, napadački i moderan fudbal”, rekao je tokom današnjeg predstavljanja novi strateg Sarajeva.

Posmatrajući sa tribina nedjeljnu utakmicu na “Pecari”, i pored poraza Kodro tvrdi da je vidio mnogo toga pozitivnog.

“Ne želim da ispadne da ništa u ovoj ekipi ne valja i da ću sve morati mijenjati. Naprotiv, vidio sam mnogo pozitivnog u Širokom, ali neke stvari treba i popraviti. Igrači posjeduju potencijal, a ja ću se potruditi da im pomognem da sazriju u vrhunski tim”, najavio je Kodro.

Svoj debi u novoj ulozi Mostarac, koji priznaje da će mu biti teško voditi Sarajevo kada bude igralo s Veležom, imaće u srijedu u osmini finala Kupa s Travnikom. Upravo u utakmici sa “vezirima” predstaviće i svoje saradnike u stručnom štabu.

“Sa mnom dolazi i jedan moj pomoćnik. Ostatak saradnika činiće trenerski kadar iz Sarajeva”, istakao je Kodro.