Ko je najbolji golman na Mundijalu?

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Golmani su u velikoj mjeri obilježili dosadašnji tok Mundijala i zaista će biti teško izabrati najboljeg za idealni tim.

Golman Kostarike Kejlor Navas primio je samo jedan gol iz igre, od Grčke, i sa penala od Urugvaja i bio je najzaslužniji za plasman svog tima u četvrtfinale. I tu je pravio čuda, doveo svoj tim do penala, ali tu je Holandija bila uspješnija, piše B92.

Giljermo Očoa prvo je oduševio na meču svog Meksika sa Brazilom 0:0, a u osmini finala sa Holandijom nekoliko puta spasao je svoj tim prije nego što je poklekao pred izvanrednim udarcem Snajdera i penalom Huntelara.

Golman SAD Tim Hauard je sa 15 odbrana postavio novi rekord po broju odbrana u jednom meču SP, ali ni to nije bilo dovoljno da se prođe Belgija u osmini finala.

Rajs M’Boli je briljantnim odbranama uveo Alžir u produžetke sa Njemačkom, a na golu Elfa izvanredan je Manuel Nojer – osim bekovskim intervencijama na meču sa Alžirom, istakao se i sa nekoliko sjajnih odbrana u četvrtfinalu sa Francuzima od kojih se izdvaja fantastična odbrana Benzeminog šuta u 94. minutu.

I golman Čilea Klaudio Bravo imao je svetlih trenutaka, baš kao i Ospina, Enjeama, Silesen, Sezar…