Ko će u finale: Izvučeni parovi polufinala LŠ

U Nionu su izvučeni parovi polufinala Lige šampiona.

U borbi za finale snage će odmjeriti branilac titule Real Madrid i Bajern. Nijemci su domaćini prvog meča.

U drugom polufinalu Liverpul će u prvoj utakmici ugostiti Romu.

Prve utakmice na programu su 24. aprila, dok će se revanši igrati 1. maja. Finale se igra 26. maja u Kijevu.

Aktuelni vladar Evrope, Real se nalazi na dva koraka do nezapamćenog podviga, odnosno osvajanja treće uzastopne ‘srebrne amfore’.

Ekipa Zinedina Zidana ušla je u istoriju prošle sezone kao jedini tim koji je odbranio najvažniji pehar u klupskom fudbalu, a sada joj na ruku ide i činjenica da su davno ostali bez šansi za titulu prvaka Španije, pa mogu u potpunosti da se posvete ključnoj fazi elitnog takmičenja.

Bavarci od povratka Jupa Hajnkesa takođe igraju strašan fudbal, dok su koliko prošlog vikenda obezbijedili novi šampionski pehar u Bundesligi.

Poslije tačno deset godina među četiri najbolja tima Starog kontinenta našao se i petostruki prvak Liverpul. Tim Jirgena Klopa pregazio je Mančester Siti u borbi za polufinale i sigurno da svi na Enfildu razmišljaju o novom velikom finalu i povratku u sam vrh svjetskog fudbala.

Konačno, odabrano društvo kompletira Roma, igrački svakako najmanje kvalitetan sastav, ali su momci Euzebija di Frančeska herojskom partijom protiv Barselone, odnosno pobjedom 3:0 poslije poraza od 4:1 u Kataloniji, pokazali da svakoga mogu da iznenade.

(NN, B92, Foto: Telegraf)