Klubovima otpisano po 10.000 KM duga

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Fudbalski savez BiH svim klubovima BHT Premijer lige otpisaće po 10.000 KM duga.

Riječ je o sredstvima koja bh. kuća fudbala potražuje na osnovu sankcija, crvenih i žutih kartona podijeljenih igračima u prošloj sezoni, pišu Nezavisne novine.

“Odlukom Izvršnog odbora N/FS BiH klubovima će na određeni način biti olakšano da prebrode finasijske poteškoće. Nije riječ o potpunom otpisu duga. Kao uslov klubovi su dužni da ta sredstva preusmjere u razvoj infrastrukture”, potvrdili su iz N/FS BiH.

Ostatak duga klubovi su dužni uplatiti na račun Saveza do početka nove sezone, odnosno do 2. avgusta.

Iz N/FS BiH potvrdili su da su osvajači Kupa za prošlu sezonu prvi put novčano nagrađeni. Osvajač Sarajevo je inkasirao 40.000 KM.

“Prvi put nagrade su dobili osvajači Kupa u svim starosnim kategorijama, odnosno i u ženskom fudbalu i futsalu. Visina nagrade srazmjerna je jačini takmičenja, odnosno uzrasnoj kategoriji. Šampion Zrinjski nije nagrađen, s obzirom na to da samo učešće u prvom krugu Lige šampiona Evrope donosi oko 130.000 KM”, objasnili su iz N/FS BiH.

Uz pripreme za novu sezonu u narednim danima javnost iščekuje i rasplet u vezi s produženjem ugovora Safetu Sušiću ili eventualno imenovanje njegovog nasljednika na selektorskoj funkciji. Više bi se moglo znati 9. jula, kada je zakazana sjednica Izvršnog odbora.