Karadžić: Moramo da završimo takmičenje u Superligi

[dropcap]STARA PAZOVA[/dropcap] Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da takmičenje u Superligi mora da se završi i najavio da će ta organizacija i reprezentativci uplatiti oko 250.000 evra za pomoć ugroženima od poplava.

“Mi moramo da završimo takmičenje. Nesreća je bila velika, ima verovatno nekih obrisa i neregularnosti, pošto će određeni igrači iz kluba sada da idu u nacionalne selekcije, ali to je sudbina svih nas. Ima mnogo težih situacija u životu; sada moramo adekvatno da reagujemo na ovo što se dešava”, rekao je Karadžić za sajt saveza.

On je naveo da postoje realne šanse da se za vikend nastavi takmičenje, odnosno da se do sredine sljedeće nedjelje odigraju posljednja dva kola Superlige.

“Obzirom da su premijer i vlada najavili da bi u petak verovatno mogle da budu suspendovne određene odluke vezane za neodigravanje utakmica, mi se spremamo da u subotu, eventualno nedelju, odigramo pretposlednje kolo. Nakon toga, za tri ili četiri dana odigraćemo i poslednje kolo”, poručio je prvi čovek FSS.

Karadžić je potvrdio da će FSS i reprezentativci uplatiti novčanu pomoć za ugrožene od poplava.

“Reprezentativci i stručni štab sakupili su 100.000 evra da uplate ugroženima. To je pomoć vredna pažnje. Mi smo juče u FSS za to namenili još 150.000 evra”, kazao je on.

Karadžić je najavio i da će u bliskoj budućnosti razgovarati sa predsjednicima FIFA i UEFA, Sepom Blaterom i Mišelom Platinijem, o pomoći za obnovu fudbalske infrastrukture koja je uništena u poplavama.