Fetel srećan u Red Bulu

[dropcap]MONCA[/dropcap] Četvorostruki svjetski šampion Formule 1 Sebastijan Fetel rekao je, uoči trke za Veliku nagradu Italije, koja se vozi u nedjelju, da ne razmišlja o ponudi da pređe u Meklaren, već da mu je prioritet povratak u formu sa Red Bulom.

Britanski tim ne krije da želi Fetela ili Fernanda Alonsa da vodi tim u novoj eri sa Hondom, koja počinje sljedeće godine. Meklaren, inače, odbija da potvrdi vozačku postavu za 2015. dok se Fetel i Alonso jasno i zvanično ne izjasne po pitanju svoje budućnosti.

Alonso je ove sedmice izjavio da ne želi da napusti Ferari, dok je Fetel jasno istakao u Monci da je potpuno fokusiran na Red Bul u ovom trenutku. Španac ima ugovor s italijanskom ekipom do 2016, dok Fetela ugovor sa šampionskim timom veže do kraja sljedeće sezone.

“Mnogo se pričalo o tome u posljednje vijeme, a čak se govorilo i da sam potpisao ugovor vrijedan 150 miliona dolara za tri godine. Pitao sam gdje je olovka, ali se niko nije vratio. Mislim da je normalno da imate dosta pregovora, ali to ne mijenja ono što morate da radite na dnevnoj osnovi. Još nismo stigli do forme koju ja želim, tako da je to moja glavna preokupacija u ovom trenutku”, istakao je Fetel.

Upitan da li mu je potreban novi izazov da bi imao veću motivaciju, Fetel je odgovorio: “Da budem iskren, u ovom trenutku imam dosta izazova. Moja situacija se nije promijenila. Srećan sam u Red Bulu, ali nikad se ne zna šta budućnost donosi. U ovom trenutku, ne osjećam da treba nešto drugo da radim.”

Trka za Veliku nagradu Italije na legendarnoj “Monci” vozi se u nedjelju od 14 časova, a kvalifikacije su dan ranije u istom terminu.