Borac pametovao, pa zakasnio s uplatom

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Zbog duga od 4.750 KM prema bivšem igraču Perici Stančeskom FK Borac je kažnjen oduzimanjem tri boda.

Iz tabora “crveno-plavih” ističu da su iznos uplatili na račun veziste, ali su, izgleda, zakasnili.

Makedonac je u periodu od 2009. do 2011. nosio dres Borca, nakon čega je prešao u Željezničar. Robert Zrilić je istakao da su iz tog perioda ostala dugovanja pa je Stančeski uputio žalbu Sindikatu profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”. FIFA je donijela odluku da se igraču isplati novac, a 25. avgusta je poslala odluku u kojoj stoji da Borac ima 30 dana da izmiri dug bivšem igraču, ali i kaznu od 1.000 franaka koju je odredila, pišu Nezavisne novine.

“Na dopisu jasno stoji na koji žiro račun moramo uplatiti iznos za kaznu FIFA, ali nema iznosa visine duga prema Stančeskom niti broja žiro računa na koji bismo ga uplatili. Na vrijeme smo uplatili 1.000 franaka, a dug prema bivšem igraču u iznosu od 4.750 maraka smo izmirili 8. oktobra. Nismo uspjeli da ga uplatimo do 25. septembra, jer nismo imali dovoljno vremena da pronađemo broj žiro računa na koji ćemo uplatiti, ali i da vidimo o kojem je iznosu riječ”, rekao je Zrilić i dodao: “Sve smo regulisali tek kada smo od njegovog zastupnika Mirka Poledice dobili broj žiro računa.”

Iz tabora kluba s Gradskog stadiona se nadaju da će doći do promjene odluke o oduzimanju tri boda jer je razlog kašnjenja uplate bio tehničke prirode. Borac sada ima 16 bodova i na sedmom je mjestu.

“Čim smo izmirili dug poslali smo pismo FIFA u kome smo uz priznanice naglasili zašto smo kasnili s uplatom”, kazao je Zrilić i naveo da mu nije jasno zašto je kasnila obavijest iz N/FS BiH: “Ono što je zabrinjavajuće je što je Takmičarska komisija N/FS BiH zasjedala u utorak, ali nas je o kazni obavijestila tek juče ujutro. Malo je čudno da su im za to trebala nepuna dva dana.”

Milorad O. Lale, predsjednik Takmičarske komisije N/FS BiH, rekao je da se samo postupilo prema uputstvu FIFA i da je odluka bila neminovna.

“Ovdje je stvar ‘čista kao suza’, a odluka o kazni je konačna, baš kao što je bio slučaj sa Slavijom prošle godine kada su bez bodova ostali zbog neisplaćenih dugovanja prema Gruzijcu Levaniju Kutaliji”, kazao je Lale.