Izet Hajrović: Nije istina da napuštam reprezentaciju BiH

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Nije istina da napuštam fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, izjavio je Izet Hajrović za Anadolu Agency (AA) nakon što su pojedini mediji pisali kako je fudbaler Verdera iz Bremena odlučio da napusti nacionalni tim nezadovoljan minutažom koju mu je selektor Safet Sušić ukazivao u posljednje vrijeme.

“Pisanja pojedinih medija nisu tačna. U veoma dobrim odnosima sam sa selektorom Sušićem. On mi je pružio priliku da igram za reprezentaciju BiH i na tome sam mu zahvalan. Istina je da želim više igrati, biti u prvom timu. Trudiću se da se nametnem radom i izborim status prvotimca. Dakle, dileme nema, uvijek ću se odazivati na poziv u reprezentaciju BiH. Još jednom ovim putem odlučno demantujem netačnu informaciju plasiranu u javnost, a na osnovu koje se tvrdilo da sam se odlučio oprostiti od dresa sa državnim grbom”, rekao je Hajrović.

Nada se da BiH može izboriti plasman na EURO 2016 i pored činjenice da je lošije od očekivanog startovala u kvalifikacijama (poraz od Kipra 1:2, remiji sa Velsom 0:0 i Belgijom 1:1).

“Ima još puno da se igra i ništa nije izgubljeno. Imamo dobar tim i nekolicinu vrhunskih igrača. Igre protiv Velsa i Belgije ohrabruju i daju nam za pravo da se nadamo uspjehu. Vjerujem da ćemo pobijediti Izrael u Haifi narednog mjeseca i tako se uključiti u igru za prva dva mjesta u grupi. Potom, vratiće nam se i neki od igrača i bićemo jači na proljeće naredne godine. Nadam se plasmanu na EP u Francusku, što bi bio novi veliki uspjeh za nas nakon učešća na Mundijalu u Brazilu”, kazao je Hajrović.