Imobile u Borusiji za 18 miliona €

[dropcap]DORTMUND[/dropcap] Dosadašnji napadač Torina, italijanski reprezentativac Čiro Imobile, novi je član Borusije iz Dortmunda.

Najbolji strijelac Serije A je u Borusiju stigao za oko 18 miliona evra, a sa njemačkim vicešampionom potpisao petogodišnji ugovor.

Angažovanjem Imobilea Borusija će popuniti prazninu u napadačkoj liniji pošto je dosadašnji prvi strijelac Robert Levandovski prešao u minhenski Bajern.

Imobile bi u Borusiji trebalo da bude zamjena za Roberta Levandovskog, najboljeg strijelca “Milionera” koji će od jula biti napadač Bajerna iz Minhena, koji je takođe doveo i Alberta Ramosa iz Herte.

“U Imobileu smo dobili fleksibilnog i dinamičnog napadača koji je bio impresivan u jednoj od najboljih evropskih liga. Sa svojim izvanrednim kvalitetima on se uklapa u profil koji zatevamo”, rekao je sportski direktor Borusije Mihael Cork, a prenosi B92.

Međutim, legendarni njemački fudbaler Lotar Mateus sumnja da Italijan može dostojno da zameni Poljaka. Trener Borusije Jirgen Klop je prethodnih sezona uspješno nalazio zamjene za svoje najbolje igrače koji su odlazili u druge klubove – Šinđija Kagavu, Nurija Šahina I Marija Gecea, pa ne bi trebalo sumnjati ni u njegov izbor za naslednika Levandovskog.

Imobile je ove sezone postigao za Torino 22 gola u Kalču i selector Čezare Prandeli uvrsto ga je u sastav za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.