Igraće se derbi u Banjaluci

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Pod znakom pitanja bilo je odigravanje derbi meča 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Borca i Sarajeva zbog dugovanja prema bivšem treneru Bogdanu Petkoviću, ali su Banjalučani uspjeli da pronađu rješenje.

Prema nekim informacijama, Petković je od Banjalučana potraživao 44.000 KM, a Robert Zrilić, direktor kluba, kazao je da je uplaćen dio dugovanja.

“Uspjeli smo da pronađemo rješenje. Dio duga smo uplatili, dok smo za ostatak napravili reprogram i uplaćivaćemo ga u nekoliko mjesečnih rata”, izjavio je Zrilić za Nezavisne novine.

Osim Petkovića, nedavno su dio dugovanja dobili bivši trener Josip Pelc, kao i nekadašnji igrači Nemanja Bilbija i Dalibor Teinović, dok je za dio napravljen reprogram, potvrdio je direktor Borca.

Juče je u Banjaluku na potpis ugovora stigao Jovan Kastratović, koji će pojačati konkurenciju u napadu, a Slobodan Starčević, sportski direktor, kazao je da prelazni rok još nije gotov.

“U Kastratoviću smo dobili mladog i perspektivnog napadača, ali tu nije kraj. Želimo da još jednim fudbalerom pojačamo konkurenciju u napadu. Ne želim da govorim o imenima dok ne uspijemo dogovoriti saradnju”, izjavio je Starčević.

Nakon što su čelnici kluba uspjeli da riješe jedan finansijski problem, derbi meč sa Sarajevom na Gradskom stadionu će biti odigran. Prvobitno je bilo planirano da se meč igra u nedjelju od 20.30, ali je zbog TV prenosa pomjeren termin meča za 19 časova.