Ibraković dogovorio detalje s predstavnicima Borusije

[dropcap]NION[/dropcap] Nakon žrijeba parova plej-ofa Lige Evropa, koji je odlučio da FK Sarajevo odmjeri snage s Borusijom Menhengladbah, sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković dogovorio je detalje dvomeča s predstavnicima njemačkog tima.

Prva utakmica će biti odigrana 21. avgusta na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, a predstavnici Borusije će narednog utorka doputovati u Sarajevo u inspekciju stadiona i smještajnih kapaciteta.

“Borusija je odlično organizovan klub i želi se unaprijed pobrinuti za sve detalje njihovog gostovanja, a posebno jer će s timom doputovati i veliki broj navijača Borusije. Na sastanku smo razgovarali o stvarima koje su njima interesantne, a vezane su za put i boravak u Sarajevu”, rekao je Ibraković.

Sportski direktor FK Sarajevo prisustvovao je žrijebu u Nionu. Nakon što je Sarajevo za protivnika dobio Borusiju, nije bio razočaran.

“Borusija je po atraktivnosti najbolji protivnik kojeg smo mogli dobiti. Ponosni smo što se nalazimo u društvu takvih ekipa i nadamo se da ćemo prikazati FK Sarajevo u najboljem svjetlu. Ponosni smo što možemo predstavljati BiH, vjerujem da će naši igrači pokazati kvalitet”, istakao je Ibraković.

Očekuje da stadion ”Asim Ferhatović Hase” bude ispunjen do posljednjeg mjesta.

“Naši navijači su prepoznali trud kluba i ekipe, tako da vjerujem da će doći u velikom broju i da će tribine biti ispunjene. Oni su sastavni dio Sarajeva bez kojeg ništa ne bi funkcionisalo na ovaj način. Utakmica protiv Borusije je nagrada za sve navijače Sarajeva”, zaključio je Ibraković.

Prva utakmica dvomeča će biti odigrana 21. avgusta u Sarajevu, najvjerovatnije s početkom u 20.45, a revanš je zakazan za 28. avgust u Menhengladbahu.