Ibra: Treba me kazniti na 40 mečeva (VIDEO)

[dropcap]BEČ[/dropcap] Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović našalio se da zaslužuje suspenziju na 40 mečeva zato što je laktom udario Davida Alabu tokom utakmice sa Austrijom u Beču.

Domaći fudbaleri bili su bijesni što je švedski napadač prošao bez crvenog kartona, iako se na snimku vidi jasno da je udario fudbalera Bajerna iz Minhena u glavu.

Međutim, Zlatan, koji je visok 195 centimetara, naglasio je da je to bilo slučajno, a da je razlog razlika u visini dvojice fudbalera.

“Alaba je naletio na mene dva puta i treći put sam pokušao da zaštitim loptu, a on ima 150 ili 160 centimetara i jasno je da je naletio na moj lakat. Sudija je dosudio slobodan udarac, tako da je imao situaciju pod kontrolom. Ako nije, treba da me kazne na 40 mečeva”, rekao je Ibrahimović, a prenosi B92.

Alaba je istakao da smatra da ga je Ibrahimović namjerno udario, dok je njegov saigrač Aleksandar Dragović optužio sudiju Pavela Kraloveca da se plaši švedskog fudbalera.

“To je za mene crveni karton, ali sudija se plaši Zlatana”, rekao je Dragović.

Ibrahimović je, inače, protiv Austrije odigrao 100. meč u dresu reprezentacije, i bio je asistent u jedinom golu Švedske, a utakmica je završena rezultatom 1:1.

[youtube id=”CwhiJMI93Yk” width=”620” height=”360”]