Mlađan Janović: Očekujem fizičku dominaciju

[dropcap]BUDIMPEŠTA[/dropcap] Mlađan Janović je jasno poručio da očekuje da Crna Gora večeras, u polufinalu Evropskog prvenstva, “izmori” Srbiju i prelomi meč u trećoj i posljednjoj četvrtini.

“Mislim da će naša fizička sprema, koja je zaista vidljiva, doći do izražaja u drugom dijelu meča. Kod Srbije je vidljiv pad u odnosu na turnir u Dubaiju, ali vjerujem da će dobro otvoriti meč. Siguran sam da nas u finale vodi odlična odbrana, da ovu utakmicu nećemo dobiti napadom. Pokušaćemo da postignemo neki laki pogodak, iz kontranapada ili sa pozicije centra, jer mislim da bi tako uspjeli da ih slomimo”, rekao je mlađi od braće Janović, najbolji asistent EP (10), a prenose Vijesti.

Srbija ima problem da razigra Duška Pijetlovića, ali njega na dva metra odlično mijenja Slobodan Nikić.

“Nikić je uvijek bio u sjenci. Sada je Pijetlović zakazao, a inače je jedan od najboljih centara na svijetu. Nikić ima bolji učinak, jer je dobio veću minutažu. Vidi se da im nedostaje Vanja Udovičić, jer je on bio lider ekipe. To je igrač koji je znao da prelomi dosta utakmica. Igrao je agresivnu odbranu, u napadu se nije zaustavljao, imao je petlju da u odlučujućim momentima, kako u klupskom, tako i u reprezentativnom vaterpolu, preuzme odgovornost. Sad to pada na ostale igrače, koji na to nisu navikli. Sjećate se naših utakmica protiv njih, uvijek je on postizao dva ili tri gola”, dodao je mlađi od braće Janović.