Ibišević: Nije bitno ko će dati gol

[dropcap]GARUŽA[/dropcap] Vedad Ibišević, strijelac istorijskog gola za Bosnu i Hercegovinu protiv Argentine (1:2) u nedjelju u Rio de Žaneiru, prvog na Mundijalima, kaže da nije opterećen činjenicom ko će se i kada upisati u listu strijelaca.

“Nije bitno ko će dati gol. Važno je da igramo dobro i da funkcionišemo kao ekipa, te da protiv Nigerije pokušamo ostvariti pobjedu. U svakom slučaju, u subotnjem meču u Kujabi treba nam najmanje bod”, rekao je Ibišević danas u Brazilu, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) sa SP.

Napadač Štutgarta ističe i da su Nigerijci veoma snažna ekipa, kao i da nikoga u bh. taboru ne smije zavarati neriješen rezultat afričke selekcije u susretu prvog kola grupe F SP sa Iranom (0:0).

“Imaju vrhunske igrače u top klubovima i ligama, kakav je Mikel. No, ne trebamo se obazirati na njih. Prije svega moramo misliti kako ćemo mi igrati”, kazao je Ibišević.

Na pitanje novinara Anadolu Agency, kako treba BiH igrati protiv Nigerije, odgovorio je: “Nije moje da to komentarišem. Šef (selektor Safet Sušić, op.a.) će naći najbolju varijantu za utakmicu. Na nama igračima je da imamo najbolji mogući pristup, pa onda ne bi trebali imati problema s protivnikom.”

Ibišević je naveo da igračima BiH ne bi trebali smetati ni velika vrućina koja ih očekuje u Kujabi.

“U Kujabu idemo dva dana ranije, tako da ćemo se navići na vrućinu. Svi mi igrali smo ranije u takvim vremenskim uslovima”, poručio je Ibišević.