Hrabri Partizan mogao i da slavi protiv Totenhema

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Fudbaleri Partizana i londonskog Totenhema igrali su večeras u Beogradu neriješeno 0:0, u utakmici 1. kola C grupe Lige Evrope.

Crno-bijeli su pružili sjajan otpor favorizovanom engleskom timu. Igrali su organizovano i hrabro, najvećim dijelom susreta bili su čak i bolji, ali nisu iskoristili nekoliko povoljnih šansi, prije svih Danko Lazović i kapiten Saša Ilić.

Bio je ovo prvi susret između Partizana i Totenhema u kojem je vicešampion Srbije pokazao da može da se nosi sa daleko poznatijim rivalima.

Izabranici Marka Nikolića potpuno neočekivano diktirali su tempo, stvorili brojne prilike pred golom Lorisa i može se reći da su se gosti izvukli, jer su ih crno-bijeli nadigrali.

U prvom poluvremenu uglavnom se vodilo računa o sopstvenoj mreži. Nikolić je odredio defanzivniju taktiku koja je funkcionisala prilično dobro. U sastav je uvrstio debitanta Lazara Ćirkovića, koji se prvi put predstavio navijačima ove sezone, i to uspješno.

U tom dijelu meča gosti su zatresli prečku, ali je Partizan stvorio više prilika. Međutim, u presudnim trenucima oklijevali su Lazović, Saša Ilić i Grbić.

U nastavku crno-bijeli su djelovali još bolje i kompaktnije. Organizovano su kretali prema protivničkom golu i vršili snažan pritisak, ali napadači nisu imali svoj dan.

Kako bilo, Totenhem može da bude veoma zadovoljan podjelom bodova, bez obzira što je nastupio u kombinovanom sastavu. Imali su i gosti svoje šanse, ali je Partizan generalno bio bolji i nadmoćniji i prava je šteta što takmičenje u grupnoj fazi Ligi Evrope nije otvorio pobjedom, jer je to zaslužio.

Kako su igrali crno-bijeli pokazali su i navijači, koji su dugo nakon utakmice pjesmom i aplauzima pozdravljali ekipu zbog nastupa i dobrog rezultata.

U 2. kolu C grupe Partizan gostuje 2. oktobra ekipi grčkog predstavnika Asterasa.

Nikolić: Energija i model kako se bori za dres

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić bio je veoma zadovoljan poslije utakmice sa Totenhemom, istakavši da su njegovi izabranici pokazali kako se bori za klupski dres.

“Dobra utakmica, spektakl. Igrali smo jako dobro, sa izuzetkom par minuta, brzo smo ušli u ritam onako kako smo hteli. Momci su igrali sa ogromnom energijom, ovo je bio model kako se bori za dres kluba”, izjavio je Nikolić.

On je dodao da je Partizan za prikazanu igru nagrađen bodom.

“Žao mi je što nije sa sva tri, čini mi se da smo imali više šansi. Takođe mi je žao što nismo nagrađeni za trud i zbog publike koja je disala istim plućima sa igračima. Potrudićemo se da još dva puta kod kuće i tri na strani napravimo nešto slično”, istakao je trener crno-bijelih.

“Bilo je mnogo toga dobrog, prikazali su mnogo toga ozbiljnog protiv jakog rivala, iako smo bili povređeni i izranjavani. Idemo dalje, Kragujevac je u nedelju, vraćamo se u našu ligu, moramo da dobijemo tu utakmicu”, poručio je Nikolić.

On je čestitao i Totenhemu, ocenivši da je viđena “prava viteška borba na obje strane”.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto je Branko Ilić igrao zadnjeg veznog, a Ćirković štopera, Nikolić je naveo da je to posljedica odsustva povrijeđenih igrača.

“Morali smo da pokušamo sa raznim varijantama, Škuletić je nedostajao u napadu. Što se tiče Ćirkovića, verujem u njega, demonstrirao je kvalitet. Branko Ilić je univrzalan defanzivac, pametan igrač, pokazao je to. U drugom poluvremenu nametnuli smo svoj ritam”, zaključio je Nikolić.

Statistika

Meč je odigran na stadionu u Humskoj pred oko 25.000 gledalaca, a sudio je Alon Jefet iz Izraela.

Žuti kartoni: S. Ilić, Luka (Partizan), Taunsend, Dejvis (Totenhem).

Partizan: Lukač, Volkov (od 54. Petrović), Vulićević, Stanković, Chirković (od 68. Marković), B. Ilić, Grbić (od 85. Luka), Drinčić, S. Ilić, Pantić, Lazović.

Totenhem: Loris, Vertongen, Noton, Facio, Dejvis, Lenon, Paulinjo (od 60. Soldado), Taunsend (od 59. Lamela), Stambuli (od 72. Kapue), Bentaleb, Kejn.